Hőszigetelő üveg

Befogadó szerkezettől függően lehet két, vagy több rétegrendű hőszigetelt üveget gyártatni. A két, vagy több rétegű hőszigetelt üveg vastagságát az üveglapok vastagsága és  a távtartó léc (melyben a páramentesítő granulátum van elhelyezve) szélessége határozza meg.

Az üveglapok széle és a keret szilikon, vagy poliuretán, poliszulfid alapanyagú tömítő anyaggal van tömítve. Az egész konstrukció egy hermetikusan lezárt teret hoz létre az üveglapok között, melyet gázzal lehet tölteni, így is javítva az üvegfelület hőszigetelő értéket. A különböző üveg, léc és gáz kombinációk határozzák meg a hőszigetelő üveg szerkezet hőátbocsájtási értékét.

Általános szerkezet:

Float üvegek: speciális gyártásuk során teljesen sima felületűek, torzítás-mentesek

24 mm vastagság: 4 mm-es float – 16 mm-es légrés – 4mm-es Low-e lágybevonatos síküveg.

Manapság egyre jobban elterjed a hagyományos két rétegrend helyett, a három rétegrendű üvegszerkezet. Jobb hő és hangszigetelése miatt. Természetesen a hőhídmentes távtartók is elérhetők, mellyek segítségével az üvegtáblák széleit is jobb hőátbocsájtási tényező jellemzi.

Minden esetben az egyik 4 mm-es float üveget le lehet cserélni egy katedrál, dekorált-homokfúvott… üvegre, melynek eredményeképpen a megjelenési kombinációk sora végtelen.


Tekintse meg referenciáinkat: